Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Indonesisch Nederlands-Indië op parade
0 Reacties
Voor abonnees
Indonesië

Indonesisch Nederlands-Indië op parade

(J.H.W. Veenstra) Ons Erfdeel - 1989, nr 3, pp. 432-433

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Rob Nieuwenhuys is bij uitstek de registrator van het Nederlands-Indische verleden. In 1961 bracht hij het beroemd geworden fotoboek \Tempo Doeloe\" uit, in 1981 begon hij aan een serie van drie fotoboeken, waarvan \"Met vreemde ogen\" nu als laatste is verschenen. Na bespreking ervan vraagt de auteur nog even de aandacht voor een bundel korte verhalen van de oud-planter en antropoloog Jacob Vredenbregt, die zich ook in een Indonesisch decor afspelen. Rob Nieuwenhuys, \"Met vreemde ogen. Fotografische documenten uit het oude Indië 1870-1920\", Querido, Amsterdam, 1988. Jacob Vredenbregt, \"De deftige kolonie en andere verhalen\", Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam, 1988."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€10

€4/maand

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.