Publicaties

kunst

1 Façade sud de la villa Cavrois Jean Luc Paillé CMN
5 min leestijd

"Design!" in dienst van het modernisme

"Muller Van Severen" is de naam van een creatieve samenwerking tussen design en kunst, tussen twee Belgen: Fien Muller en Hannes Van Severen. Zij liggen aan de basis van verschillende meubelcollecties. Je kunt een aantal van hun creaties bewonderen in de tentoonstelling "Design!" die van 16 juni tot 1 november 2020 te zien is in de Villa Cavrois in Croix.

9 Honoré Duif IMG 8885o
Voor abonnees
7 min leestijd

Piepschuim speelt de hoofdrol in de coronakerk van Honoré δ’O

Een handdoek op Van Eycks meesterwerk De aanbidding van het Lam Gods inspireerde Honoré δ’O om een grote installatie op te zetten in de Sint-Jacobskerk in Gent. Een totaalinstallatie die je kunt bekijken als een overzicht van zijn oeuvre, waarbij alles altijd in beweging is, met eindeloze verbanden tussen de objecten. En met een grote knipoog naar de coronacrisis.

Michel Desvigne Floating Gardens
4 min leestijd

Contrei Live: kunst op het water

Deze zomer kan je in het zuiden van West-Vlaanderen een nieuw artistiek evenement ontdekken: Contrei Live. Zestien installaties, langs de Leie tentoongesteld, vormen een interessante combinatie van design, architectuur, kunst en land-art.

Rodin Minne Meunier 004
Voor abonnees
6 min leestijd

Leven, lijden en (christelijke) verrukking

Parijzenaar Rodin, Brusselaar Meunier en Gentenaar Minne in één expo? Ja: ze waren voortrekkers van een beeldrevolutie en haalden hun inspiratie paradoxaal genoeg bij de middeleeuwen. In Museum M in Leuven staan hun topwerken tegenover middeleeuwse beelden.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.