Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Willem Pée en Frans-Vlaanderen
0 Reacties

Willem Pée en Frans-Vlaanderen

(Hugo Ryckeboer) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1989, nr 14, pp. 37-52

Dit is een artikel uit ons papieren archief

De wetenschappelijke studie van het Nederlandse dialect in het arrondissement Duinkerke is onlosmakelijk verbonden met de naam Willem Pée (1903-1986). Deze Gentse hoogleraar organiseerde twee belangrijke onderzoeksprojecten in Frans-Vlaanderen. Hij registreerde er heel wat gesprekken en zette een “Woordenhoek van de Vlaamse Dialecten” op, waarin de dialectwoordenschat in Frans-Vlaanderen van grote betekenis was.

L'étude scientifique du dialecte néerlandais de l'arrondissement de Dunkerque est indissolublement lié au nom de Willem Pée (1903-1986). Ce professeur d'université gantois organisa deux grands projets de recherche en Flandre française. Il enregistra une foule de conversations et rédigea un « Dictionnaire des dialectes flamands », où le vocabulaire dialectal de Flandre française occupait une place importante.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.