Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Vlaamse immigratie en de kunstwereld in Roubaix L'immigration flamande et le Monde des arts à Roubaix
0 Reacties
Voor abonnees

Vlaamse immigratie en de kunstwereld in Roubaix L'immigration flamande et le Monde des arts à Roubaix

(Joost De Geest) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2012, nr 37, pp. 186-200

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Roubaix is altijd al een stad met sterke Vlaamse invloeden geweest. Joost De Geest schetst de relatie tussen de Vlaamse immigratie en de kunstwereld in die stad. De auteur wijst er op dat het niet makkelijk is om de feitelijke invloed te meten, maar hij wijst er toch op dat de twee belangrijkste kunstenaars in Roubaix tijdens de Belle Epoque (Remy Cogghe en Jean-Joseph Weerts), Vlaamse roots hadden. Ook na de Tweede Wereldoorlog is er in de stad een groep kunstenaars actief die zich zeer verwant voelt met de Vlaamse kunst.

Roubaix a toujours été une ville fortement marquée par des influences flamandes. Joost De Geest dégage la relation existant entre l'immigration flamande et le monde des arts roubaisien. L'auteur avoue qu'il est difficile d'en mesurer l'influence effective, mais démontre que les deux figures de roue artistiques à Roubaix durant la Belle Epoque, Remy Cogghe et Jean-Joseph Weerts, avaient des racines flamandes. De même, après la seconde Guerre mondiale, un groupe d'artistes roubaisiens se sentait très proche de l'art flamand.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.