Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Veertig jaar Ons Erfdeel. "Twee emmers waren gemakkelijker te dragen dan één"
0 Reacties
Voor abonnees

Veertig jaar Ons Erfdeel. "Twee emmers waren gemakkelijker te dragen dan één"

(Jozef Deleu) Ons Erfdeel - 1997, nr 1, pp. 3-4

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het volgende vers van de Ierse dichter en Nobelprijswinnaar Seamus Heaney is bij uitstek toepasselijk op de werkwijze van het tijdschrift Ons Erfdeel: \Twee emmers waren gemakkelijker te dragen dan één.\"
Ons Erfdeel blijft er de voorkeur aan geven twee emmers te dragen in plaats van één. Wie slechts één emmer draagt, helt immers altijd over naar één kant. Dit betekent dat de redactie van dit blad de samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland nog steeds van groot belang vindt voor de toekomst van onze taal en cultuur. Uit een enquête die in dit nummer verschijnt, blijkt dat er in veertig jaar in deze samenwerking de nodige vooruitgang is geboekt, maar ook dat deze in een aantal opzichten nog tekortschiet.
Dit tijdschrift streeft ernaar zo evenwichtig mogelijk informatie te verschaffen over Noord en Zuid, maar het schuwt de confrontatie niet. Dat maakt de publicatie van Ons Erfdeel onverminderd tot een boeiend avontuur.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.