Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

'Uit die onuitputlike omstreke van die Styx'. De poëzie van Elisabeth Eybers
0 Reacties
Voor abonnees

'Uit die onuitputlike omstreke van die Styx'. De poëzie van Elisabeth Eybers

(Pierre H. Dubois) Ons Erfdeel - 1990, nr 5, pp. 642-648

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De Zuid-Afrikaanse maar in Nederland wonende dichteres Elisabeth Eybers werd in 1990 75 jaar, een gebeurtenis die samenviel met de uitgave van haar \Versamelde Gedigte\", waarin al haar bundels opgenomen zijn. Dit vormt de aanleiding voor deze bijdrage, waarin de auteur de poëzie en het leven van de dichteres bespreekt. Hij probeert ook na te gaan waarom de poëzie van Eybers in Nederland zo'n opmerkelijke waardering te beurt valt, en dit ondanks het feit dat haar poëzie in het Afrikaans is geschreven. De taal is weliswaar oorspronkelijk afkomstig uit Nederland, maar is in haar huidige ontwikkeling toch niet zomaar te volgen voor iedereen. Hij zoekt die waardering in de kwaliteit van haar werk, wat hij vervolgens illustreert aan de hand van citaten. Met bloemlezing."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.