Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Tien jaar na zijn dood: een veranderde visie op L.P. Boon
0 Reacties
Voor abonnees

Tien jaar na zijn dood: een veranderde visie op L.P. Boon

(Wim de Poorter) Ons Erfdeel - 1989, nr 5, pp. 736-743

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Op 10 mei 1989 was het tien jaar geleden dat Louis Paul Boon overleed. In zijn inleiding haalt de auteur de hommage aan die Jeroen Brouwers uitsprak naar aanleiding van dat overlijden, en hij vertrekt van daaruit om de evolutie te onderzoeken in de discussie over de betekenis van Boon. Ondanks enkele belangrijke stappen die in de Boonstudie zijn gezet - zoals de oprichting van een documentatiecentrum L.P. Boon - lijkt de eigenlijke ontdekking van Boons wereldbeeld pas nu echt begonnen. De auteur haalt een aantal critici aan die in de loop der jaren werk van Boon bestudeerd en besproken hebben - ook voor zijn dood - en hij stelt daarbij de Vlaamse en Nederlandse opinies tegenover elkaar. Als algemene conclusie stelt hij dat de woorden die Raymond Herreman reeds in 1944 neerschreef profetisch gebleken zijn, want nog steeds geldt: \We zullen nog veel over hem te zeggen hebben\"."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.