Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Théorie du « main port » et stratégies de développement urbain : le cas de la métropole lilloise vis-à-vis de Rotterdam
0 Reacties
Voor abonnees

Théorie du « main port » et stratégies de développement urbain : le cas de la métropole lilloise vis-à-vis de Rotterdam

(Pierre Ginet) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1996, nr 21, pp. 34-44

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In het huidige havenbeheer is het onmogelijk geworden alle te verschepen containers in de onmiddellijke omgeving van de grote havens op te slaan. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk containers in zogenaamde “achterhavens” worden opgeslagen. Rijsel speelt samen met het Nederlandse Venlo de rol van achterhaven van Rotterdam. In Rijsel worden de containers gegroepeerd afkomstig uit Frankrijk, Zwitserland en de Zuid-Europese landen. Uit deze bijdrage blijkt dat deze functie voor Rijsel van grote betekenis is.

La gestion actuelle des ports rend impossible le stockage à proximité immédiate des grands ports de tous les conteneurs à transborder. Il importe de regrouper un maximum de conteneurs dans des ports de l'arrière-pays ou « inlandports ». Lille joue, avec Venlo (Pays-Bas) le rôle d'inlandport de Rotterdam. On regroupe à Lille les conteneurs provenant de France, de Suisse et des pays de l'Europe du sud. L'article montre que cette fonction est capitale pour Lille.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.