Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

TEGENSTRIBBELENDE INSECTEN. De poëzie van Anne Vegter
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur

TEGENSTRIBBELENDE INSECTEN. De poëzie van Anne Vegter

(Erik Lindner) Ons Erfdeel – 2014, nr 2, pp. 36-43

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Anne Vegter (Delfzijl, 1958) debuteert in 1991 als dichter met Het veerde. Op het moment dat die bundel verschijnt, heeft ze al twee kinderboeken uit: in 1989 publiceert Vegter De dame met de neushoorn, dat een jaar later bekroond wordt met de Libris Woutertje Pieterseprijs, en in 1990 volgt Verse bekken!, dat - uitzonderlijk voor een kinderboek - genomineerd wordt voor de AKO Literatuurprijs.

Vegter heeft in een psychiatrische inrichting gewerkt en de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar gevolgd. Daarmee lijken al twee elementen van haar werk verklaard. Alles wat Anne Vegter schrijft, getuigt van een scherp menselijk inzicht en in iedere tekst is er sprake van een fikse portie theatraliteit - in wat voor genre ook geschreven. Die genres zijn sprookjes, monologen, gedichten, kort proza, pornografie, novelle, verhalen en toneel.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.