Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Taal in de grensstreek. Een terugblik - usage des langues dans la zone frontalière. Rétrospective
0 Reacties
Voor abonnees
taal

Taal in de grensstreek. Een terugblik - usage des langues dans la zone frontalière. Rétrospective

(Dirk Van Assche, Pieter Coupé, Luc Devoldere en Hans Vanacker) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2011, nr 36, pp. 23-45

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Op 9 februari 2011 organiseerde de redactie van het jaarboek De Franse Nederlanden-Les Pays-Bas Français, samen met de Culturele Kring Menen-Wervik, een colloquium over “Taal in de grensstreek”. Het wilde een stand van zaken geven van de taalsituatie in het zuiden van West-Vlaanderen, grenzend aan Wallonië en Frankrijk. In dit jaarboek vindt u een uitgebreid verslag van dit colloquium.

Le 9 février 2011, la rédaction des annales De Franse Nederlanden-Les Pays-Bas Français, en collaboration avec Cercle culturel de Menin-Wervik, a organisé un colloque sur « L'usage des langues dans la zone frontalière ». L'objectif était de dresser un état des lieux de la situation linguistique dans le sud de la Flandre-Occidentale, aux confins de la Wallonie et de la France. Les annales 2011 fournissent un compte rendu détaillé de ce colloque.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.