Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

“Schakel fladderende woorden tot een zwerm aaneen”. De poëziemagie van Peter Holvoet-Hanssen
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur

“Schakel fladderende woorden tot een zwerm aaneen”. De poëziemagie van Peter Holvoet-Hanssen

(Dirk De Geest) Ons Erfdeel - 2011, nr 3, pp. 44-53

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Al ruim een decennium lang wervelt Peter Holvoet-Hanssen door de Nederlandse literatuur, met een poëzie die even meeslepend is als bevreemdend. De dichter zelf doet er alles aan om zoveel mogelijk mensen te winnen voor zijn werk en zijn poëtische universum; hij is alvast de meest gedreven en de meest compromisloze stadsdichter van Antwerpen. Tegelijk echter weigert hij resoluut een lyriek te schrijven op maat van de gemiddelde smaak. Ook wie zich als criticus of als onderzoeker over het werk van Holvoet-Hanssen buigt, beseft dat deze poëzie hem of haar langs alle kanten ontsnapt. Bij dat alles komt nog dat de dichter zijn eigen oeuvre voortdurend herordent en herinterpreteert. Met De reis naar Inframundo stelde Holvoet-Hanssen zelf een lijvige bloemlezing samen van zijn werk tot hiertoe. Geen best of… maar een volstrekt nieuwe bundel van haast 200 bladzijden, waarin hij zijn hele oeuvre herschikt en zo een nieuwe samenhang creëert.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.