Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Régionalisation et régionalisme dans le Nord-Pas-de-Calais
0 Reacties
Voor abonnees

Régionalisation et régionalisme dans le Nord-Pas-de-Calais

(Claude Wagnon) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1992, nr 17, pp. 167-179

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In deze bijdrage toont de auteur aan dat de ontwikkeling van de regio Nord-Pas-de-Calais een mooi voorbeeld is van de verhouding tussen regionalisatie (uitgevoerd door de centrale overheid) en regionalisme. De eigenlijke inzet is het vermogen van de bevolking om zich een eigen ruimte te verschaffen, waarvan de grenzen oorspronkelijk werden bepaald door de administratie.

Dans cet article l'auteur montre que le développement de la région Nord-Pas-de-calais est un bel exemple de la relation entre une régionalisation mise en oeuvre par l'autorité centrale et le régionalisme. L'enjeu effectif est la possibilité pour une population de s'ouvrir un espace propre, dont les frontières ont été déterminées à l'origine par l'administration.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.