Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Pornschlegel en zijn nachtzusters. De poëzie van Dirk van Bastelaere
0 Reacties
Voor abonnees

Pornschlegel en zijn nachtzusters. De poëzie van Dirk van Bastelaere

(Dirk de Geest) Ons Erfdeel - 1989, nr 2, pp. 174-179

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Bespreking van de poëzie van Dirk van Bastelaere, die in 1984 debuteerde met \Vijf jaar\" bij Soethoudt & Co en die nu een tweede bundel uit heeft bij de Arbeiderspers: \"Pornschlegel en andere gedichten\". Het gedicht Pornschlegel verscheen eerder als Van Bastelaeres bijdrage in de bloemlezing \"Twist met ons\" (1987), waarin ook poëzie van Erik Spinoy, Charles Ducal en Bernard Dewulf was opgenomen. De auteur illustreert aan de hand van fragmenten uit beide genoemde bundels dat Van Bastelaeres poëzie zich nadrukkelijk distantieert van het autobiografische schrijven en eclectisch genoemd kan worden: aan de meest uiteenlopende domeinen - literatuur, film, muziek - worden gegevens ontleend voor de constructie van het gedicht. Met bloemlezing."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.