Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Over de integratie van het Nederlandse en Vlaamse letterenbeleid
0 Reacties
Voor abonnees

Over de integratie van het Nederlandse en Vlaamse letterenbeleid

(Nelleke van Maaren) Ons Erfdeel - 1991, nr 2, pp. 195-206

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In de inleidende bladzijden stelt de auteur hoe vreemd het eigenlijk is dat het Nederlandse literatuurgebied doorsneden wordt door een landgrens. Dat heeft als eerste gevolg dat het - zeker in Europese context - kleiner en minder belangrijk lijkt dan het is, en als tweede dat voor auteurs heel andere regels gelden al naargelang van de plaats waar ze wonen. Daarna geeft de auteur een inventarisatie van de huidige stand van zaken in beide landen, gevolgd door een opsomming van mogelijke problemen bij een actief streven naar integratie van de twee beleidsvormen. Ook komt het begrip integratie aan de orde en tot besluit formuleert ze een aantal voorwaarden die het begin van een oplossing zouden kunnen betekenen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.