Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Michaël Slory. Dichter van het onvervulde verlangen
0 Reacties
Voor abonnees

Michaël Slory. Dichter van het onvervulde verlangen

(Henk Egbers) Ons Erfdeel - 1991, nr 4, pp. 482-489

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Bespreking van het werk van de Surinaamse dichter Michaël Slory, bij het verschijnen van de bundel \Ik zal zingen om de zon te laten opkomen\", samengesteld door Michiel van Kempen. Tot de grote themata van Slory's poëzie behoren Coronie, zijn geboortedistrict, en de taal- en cultuurperikelen van zijn land. Hij schrijft, al naargelang het persoonlijke en politieke klimaat dat zijn leven bepaalt, in het Nederlands, in het Sranan - de taal van het district Coronie - of in het Spaans. Zijn gedichten zijn onder te verdelen in twee grote groepen: de persoonlijk-lyrische en de politiek geïnspireerde, waarin hij de politieke verwikkelingen in Suriname koppelt aan de (neo)koloniale geschiedenis. Hij mengt zijn visie op het klassieke Westerse gedicht met het ritme van de Creoolse levensstijl en komt zo tot een zeer geserreerde zeggingskracht, die ook van de lezer vaak een associatief doordringingsvermogen vraagt. Met bloemlezing."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.