Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Meesterlijke middeleeuwen <BR> Les maîtres de l'enluminure médiévale
0 Reacties
Voor abonnees

Meesterlijke middeleeuwen <BR> Les maîtres de l'enluminure médiévale

(Ludo Vandamme) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2003, nr 28, pp. 183-191

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In het najaar van 2002 had in Leuven een indrukwekkende tentoonstelling met middel-eeuwse manuscripten plaats. Verschillende topstukken die daar getoond werden, waren uit het noorden van Frankrijk afkomstig. Ludo Vandamme bespreekt de tentoonstelling en de daarbij horende publicatie en heeft vooral oog voor het aandeel van de Franse Nederlanden. Het is een bakermat voor de monastieke cultuur en van de stedelijke ontwikkeling in onze gewesten. In dit grensgebied lieten zich Parijse, Vlaamse, Ierse en Angelsaksische invloeden gelden.
Fin 2002, la ville de Louvain accueillit une impressionnante exposition de manuscrits moyenâgeux. Parmi ses pièces maîtresses, plusieurs provenaient du nord de la France. Ludo Vandamme nous décrit l'exposition et la publication qui l'a accompagnée tout en s'attardant sur l'apport des Pays-Bas français. Berceau de la culture monastique et du développement des villes dans ces contrées, cette région frontière se montra sensible aux influences parisiennes, flamandes, irlandaises et anglo-saxonnes.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.