Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Lille au siècle des lumières
0 Reacties
Voor abonnees

Lille au siècle des lumières

(Louis Trenard) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1978, nr 3, pp. 193-207

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Uitgaande van het dagelijkse leven, de tradities en de culturele manifestaties schetst de auteur Rijsel ten tijde van de verlichting. Hij heeft het daarbij o.a. over de clerus, het boek, de periodieke pers, Voltaire en zijn aanhangers, het onderwijs en de “Sociétés de pensée”. Hij komt daarbij tot het besluit dat Rijsel een stad was waar het wemelde van de nieuwe ideeën.

En partant de la vie quotidienne, des traditions et des manifestations culturelles, l'auteur brosse un tableau de Lille à l'époque des lumières. Il traite à ce propos du clergé, du livre, de la presse périodique, de Voltaire et de ses partisans, de l'enseignement et des « Sociétés de pensée ». Il en conclut que Lille était une ville un fourmillaient les idées neuves.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.