Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

L'emploi et le chômage dans le Nord et le Pas-de-Calais
0 Reacties
Voor abonnees

L'emploi et le chômage dans le Nord et le Pas-de-Calais

(Pierre-Jean Thumerelle) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1976, nr 1, pp. 115-125

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Werkloosheid is in Noord-Frankrijk een oud verschijnsel dat sinds het begin van de economische crisis nog sterker tot uiting is gekomen. Vooral de traditionele industrie (kolenmijnen en textiel) is zwaar getroffen en de politiek voor regionale industriële omschakeling was niet krachtig genoeg. Alleen in de dienstensector nam de tewerkstelling toe, maar onvoldoende om het verlies aan arbeidsplaatsen te compenseren. Tussen juni 1974 en juli 1975 is het aantal werkzoekenden meer dan verdubbeld en de vooruitzichten zijn niet goed.

Phénomène ancien dans le Nord de la France, le chômage s'est encore aggravé depuis le début de la crise économique. Ce sont surtout les industries traditionnelles (charbon et textile) qui sont lourdement touchées et la politique de reconversion de l'industrie régionale a manqué de vigueur. L'emploi n'a progressé que dans le secteur des services mais trop faiblement pour absorber les pertes des autres secteurs. Entre juin 1974 et juillet 1975,1e nombre des demandeurs d'emploi a doublé et les perspectives ne sont pas bonnes.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.