Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Le musée de Lille à aube du XXIe siècle. Le pari de la rénovation
0 Reacties
Voor abonnees

Le musée de Lille à aube du XXIe siècle. Le pari de la rénovation

(A. Brejon de Lavergnée) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1994, nr 19, pp. 140-154

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het Museum voor Schone Kunsten in Rijsel, een van de belangrijkste musea van Frankrijk, onderging op het ogenblik dat het artikel werd geschreven een zeer grondige renovatie. De Parijse architecten Jean-Marc Ibos en Mytro Virart hebben de opdracht gekregen het museum in zijn oorspronkelijke negentiende-eeuwse staat te herstellen, aan te passen en uit te breiden. Deze werkzaamhedenheden hebben tot doel van het Rijselse museum een museum te maken dat toonaangevend is voor de regio en de vergelijking kan doorstaan met vele musea in binnen- en buitenland. In dit artikel wordt een beeld gegeven van de ingrijpende renovatie
Le Musée des Beaux-Arts de Lille, l'un des principaux musées de France, fait actuellement l'objet d'une très profonde rénovation. Les architectes parisiens Jean-Marc Ibos et Mytro Vitart ont été chargés de rétablir le musée dans son état original du XIXe siècle, de l'adapter et de l'agrandir. Ces travaux ont pour objectif de faire du musée de Lille un musée-pilote pour la région, susceptible de soutenir la comparaison avec les nombreux musées nationaux et étrangers. Cet article évoque cette profonde rénovation.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.