Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Le mouvement picard en France du début des années 1970 à la fin de années 1980
0 Reacties
Voor abonnees

Le mouvement picard en France du début des années 1970 à la fin de années 1980

(Engelaere, Olivier) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1994, nr 19, pp. 90-115

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Vaak wordt over het hoofd gezien dat het Picardisch een van de elementen is waardoor de identiteit van de regio Nord-Pas-de-Calais wordt bepaald. De regio komt zowel door zijn oppervlakte als door het aantal Picardiseh sprekenden voor het grootste deel met het Picardische taalgebied overeen. Er is in deze regio dan ook een politieke en (voornamelijk) culturele beweging voor het Picardisch ontstaan. In dit artikel wordt in detail de geschiedenis van deze beweging beschreven.

On oublie souvent que le picard est l'un des éléments déterminants de l'identité de 1a région Nord-Pas-de-Calais. Tant géographiquement que par le nombre de picardophones, la région se confond en grande partie avec 1'aire linguistique picarde. Aussi a-t-elle donné naissance à un mouvement politique et (surtout) culturel en faveur du picard. Cet article décrit en détail l'histoire de ce mouvement.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.