Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

La prostitution à Boulogne-sur-Mer au XIXe siècle
0 Reacties
Voor abonnees

La prostitution à Boulogne-sur-Mer au XIXe siècle

(Georges Oustric) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1994, nr 19, pp. 169-181

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Prostitutie is een sociaal verschijnsel dat als noodzakelijk maar ook als gevaarlijk wordt gezien. In deze bijdrage onderzoekt de auteur hoe de prostitutie evolueert in de havenstad Boulogne-sur-Mer. Hij gaat na hoe het politietoezicht en de hygiënische controle worden georganiseerd en toont aan hoe aan de hand van de ligging van de prostitutiewijken kan worden nagegaan welke inspanningen er werden gedaan om de prostitutie in te dammen. Ten slotte schetst hij ook een beeld van de prostitutée zelf.

La prostitution est un phénomène social considéré comme nécessaire mais aussi comme dangereux. Dans cet article, l'auteur étudie l'évolution de la prostitution dans la ville balnéaire de Boulogne-sur-Mer. Il recherche comment on organisait la surveillance policière et le contrôle sanitaire, et montre comment, a partir de la localisation des quartiers chauds, on peut apprécier les tentatives d'endiguer la prostitution. Enfin il brosse un tableau de la prostituée elle-même.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.