Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

La naissance de la Société Populaire Montagnarde à Saint-Omer
0 Reacties
Voor abonnees

La naissance de la Société Populaire Montagnarde à Saint-Omer

(Michel Lancelin) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1992, nr 17, pp. 107-129

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In augustus 1793 werd in Saint-Omer (Sint-Omaars), de Société Populaire Montagnarde opgericht. Deze revolutionaire vereniging werd een almachtig apparaat, dat de certificaten van burgertrouw afleverde. Zij waakte over de handhaving van de wet op de maximumprijzen en de lonen, en was belast met de jacht op de hamsteraars. Alleen de populaire burgemeester van Saint-Omer (Sint-Omaars) Delattre, kon de macht van de Société het hoofd bieden.

La Société Populaire Montagnarde de Saint-Omer fut fondée en août 1793. Cette association révolutionnaire devint un appareil tout puissant qui décernait les certificats de civisme. Elle veillait au respect de la loi sur les prix et salaires maximums était chargée de la chasse aux accapareurs. Seul le populaire maire de Saint-Omer, Delattre pouvait tenir tête à la puissante Société.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.