Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Ik zoek niet naar een beeld, maar naar hèt beeld. Het werk van Carel Visser
0 Reacties
Voor abonnees

Ik zoek niet naar een beeld, maar naar hèt beeld. Het werk van Carel Visser

(José Boyens) Ons Erfdeel - 1989, nr 4, pp. 535-543

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Na een korte biografische schets van Carel Vissers jeugd en de start van zijn carrière, bespreekt de auteur aan de hand van concrete beelden de evolutie in Vissers oeuvre. De symmetrie wordt gezien als een belangrijk ordeningsprincipe - de asymetrie in een beeld als Auschwitz krijgt daardoor extra gewicht. In de jaren zestig vertoonde zijn werk verwantschap met de minimal art - in een later stadium (vanaf 1978) gaat hij \objets trouvés\" in zijn werk opnemen, o.a. in de sieraden die hij ontwerpt. Naar aanleiding van de zestigste verjaardag in 1988 van de kunstenaar werd een overzichtstentoonstelling georganiseerd in het Rijksmuseum Kröller-Müller, een jaar later verscheen de monografie, van de hand van Carel Blotkamp."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.