Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Hier zijn de leeuwen. Jonge Vlaamse striptekenaars
0 Reacties
Voor abonnees

Hier zijn de leeuwen. Jonge Vlaamse striptekenaars

(Louis van Dievel) Ons Erfdeel - 2005, nr 2, pp. 265-268

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Eind 2004 verscheen bij de Antwerpse uitgeverij Bries een staalkaart van jong Vlaams striptekentalent. Wat opvalt, is dat de jonge Vlaamse striptekenaar niet meer geïnteresseerd is in, of zich niet meer waagt aan het klassieke stripverhaal: hij houdt het liever bij cartoons of korte verhalen van een pagina of vijf. Vreemd is wel dat in deze staalkaar zowel striptekenaars als illustratoren zijn opgenomen, terwijl die toch een ander genre beoefenen. Van de illustratoren springen Jan van der Veken en Pieter van Eenoge het meest in het oog. De grootste striptekentalenten zijn Pieter de Poortere, Bart Schoofs, Nix, Rayman en Karel Lauwers. Deze bloemlezing is zinvol, vindt Van Dievel, maar is te ongelijkmatig en te weinig representatief om echt geslaagd te zijn. Recensie van: Hic Sunt Leones, Uitgeverij Bries, Antwerpen, 2004, 168 p.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.