Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het leven of de liefde. Geschiedenisonderwijs in Vlaanderen en Nederland
0 Reacties
Voor abonnees

Het leven of de liefde. Geschiedenisonderwijs in Vlaanderen en Nederland

(Kaat Wils) Ons Erfdeel - 2003, nr 5, pp. 695-706

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Vaak lijkt het alsof elk politiek probleem een oplossing kan vinden in goed geschiedenisonderwijs. In dit artikel gaat Kaat Wils na hoe politici en beleidsmakers in Vlaanderen en Nederland het schoolvak “geschiedenis” gevormd hebben naar hun normen en inzichten. De voorbije decennia, stelt de auteur, is er in Vlaanderen en Nederland een consensus gegroeid over doel, inhoud en methode van het geschiedenisonderwijs. Het doel van geschiedenisonderwijs is nu het bijbrengen van historisch besef. Inhoudelijk ligt de nadruk sterker dan vroeger op de recente geschiedenis en wordt er meer thematisch dan chronologisch gewerkt. Wat de methode betreft, wordt er een evenwicht gezocht tussen het bijbrengen van vaardigheden en het bijbrengen van kennis.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.