Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Geïndividualiseerd, maar niet egoïstisch. Sociale cohesie in Nederland
0 Reacties
Voor abonnees

Geïndividualiseerd, maar niet egoïstisch. Sociale cohesie in Nederland

(Tom Naegels) Ons Erfdeel - 2007, nr 3, pp. 4-19

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In 2007 maakt Tom Naegels in elk nummer van Ons Erfdeel een reportage over de Nederlandse samenleving. In deze derde aflevering focust hij op sociale cohesie. De Westerse samenleving, zo wordt wel eens gezegd, wordt harder, gewelddadiger en individualistischer. Ook in Nederland is dat het geval. Tom Naegels bezoekt er enkele initiatieven die tot doel hebben de sociale cohesie te versterken. Zo gaat hij langs bij de Landelijke Stichting tegen Zinloos Geweld, zingt hij mee op de Nacht van Oranje en begeeft hij zich in het feestgedruis op Koninginnedag. Ook bezoekt hij de NOS en de TROS, die elk hun eigen visie hebben op het versterken van sociale cohesie via de televisie. Ten slotte laat hij Joep de Hart van het Sociaal en Cultureel Planbureau aan het woord, die optimistisch blijft: “Mensen maken meer eigen keuzes nu, maar dat wil niet zeggen dat ze alleen voor zichzelf kiezen.”

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.