Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Eugène Duthoit, inspirateur du catholicisme social dans le Nord
0 Reacties
Voor abonnees

Eugène Duthoit, inspirateur du catholicisme social dans le Nord

(Jean-Pierre Ribaut ) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1980, nr 5, pp. 65-85

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Eugène Duthoit (1869-1944) was tussen beide wereldoorlogen een van de voormannen van het katholicisme in Frankrijk en een van de pioniers van de sociale beweging in Noord-Frankrijk. Hij was professor aan de Facultés catholiques van Rijsel en een van de stichters van de Sociale Weken. Ondanks de vele tegenstand die hij ondervond, zou hij zich hiervoor heel zijn leven blijven inzetten.

Entre les deux guerres mondiales, Eugène Duthoit (1869-1944) fut l'une des figures de proue du catholicisme français et l'un des promoteurs du mouvement social dans le nord de la France. Professeur aux Facultés catholiques de Lille, il fut l'un des fondateurs des Semaines Sociales. En dépit des nombreuses résistances qu'il rencontra, il continua toute sa vie à se dépenser pour cette institution.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.