Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Een passie voor het nooit vertoonde. Rem Koolhaas & OMA
0 Reacties
Voor abonnees

Een passie voor het nooit vertoonde. Rem Koolhaas & OMA

(Hans Ibelings) Ons Erfdeel - 2005, nr 2, pp. 213-219

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De Nederlander Rem Koolhaas geldt anno 2005 als een van de belangrijkste levende architecten ter wereld. Hij bouwde van Beijing tot de Bahamas, van Los Angeles tot Almere en van Chicago tot Porto. Maar hij houdt zich steeds meer bezig met andere activiteiten. Zo is hij ook actief op het vlak van marketing en communicatie. Tegen 2008 moet het gebouw van de Chinese staatstelevisie in Beijing klaar zijn. Het is een controversieel ontwerp, niet alleen vanwege zijn spectaculaire vorm, maar ook vanwege de niet onbesproken status van de opdrachtgever. Door het gebouw van de Chinese staatstelevisie te realiseren, draagt Koolhaas bij aan de respectabiliteit van China, een land dat niet zonder reden nog altijd aan een wereldwijd wapenembargo is onderworpen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.