Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

EEN ONTMOETING MET DE BEWONERS VAN TÍ. Foto’s van Koos Breukel en Roy Villevoye
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

EEN ONTMOETING MET DE BEWONERS VAN TÍ. Foto’s van Koos Breukel en Roy Villevoye

(Tineke Reijnders) Ons Erfdeel – 2013, nr 4, pp. 115-117

Dit is een artikel uit ons papieren archief

“Fotograferen houdt in dat je jezelf het object toe-eigent dat je fotografeert”, schreef Susan Sontag in On Photography, het gevolg is macht van de een over de ander. Met het project nemen Koos Breukel en Roy Villevoye glorieus deze horde. Samen ondernamen Villevoye en Breukel in 2011 de tocht naar het dorp Tí, zo’n zeven dagen reizen. Ze hebben daar de hele bevolking op de foto gezet. is een ode aan zowel de fotografie als aan de gefotografeerden. Koos Breukel richtte in een geïmproviseerde studio zijn lens op het individu, terwijl Villevoye families fotografeerde. Beiden maakten gebruik van dezelfde camera en bij de foto’s wordt verder geen auteursnaam vermeld. Villevoye is een conceptueel kunstenaar en het visuele resultaat van zijn contacten is steeds gebaseerd op uitwisseling en interactie, een actuele werkwijze in de beeldende kunst. Breukel is fotograaf, bekend om zijn fijnzinnige, oorspronkelijke portretten. Schrijvers, kunstenaars, de koning, de koningin en andere beroemdheden verschenen voor zijn camera.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.