Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Drie Friese kunstenaars. Willem van Althuis, Sjoerd de Vries en Ids Willemsma
0 Reacties
Voor abonnees

Drie Friese kunstenaars. Willem van Althuis, Sjoerd de Vries en Ids Willemsma

(Rudy Hodel) Ons Erfdeel - 2005, nr 5, pp. 673-681

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

“Plaatsgebonden” kunstenaars bestaan niet. Er is niet één kunstenaar die niet geprobeerd heeft weerklank te vinden buiten de eigen woonplaats of de eigen provincie. Wel bestaan er kunstenaars die in de eigen regio gewaardeerd worden, maar die ondanks verwoede pogingen daartoe er niet in geslaagd zijn ook elders door te breken. In dit artikel wordt het werk van drie zulke kunstenaars uit Friesland besproken: de schilder Willem van Althuis, wiens ontwikkeling vergelijkbaar is met die van Mondriaan, tekenaar en schilder Sjoerd de Vries, die met primitieve middelen weer op zoek gaat naar artistieke deugden als oorspronkelijkheid en eerlijkheid, en ten slotte Ids Willemsma, die de natuur gebruikt als inspiratiebron voor zijn constructivistische beeldhouwwerken.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.