Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De passie voor de kunst en voor Duinkerke: over Gilbert Delaine - Un passionné de l’art et de Dunkerque : Gilbert Delaine
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

De passie voor de kunst en voor Duinkerke: over Gilbert Delaine - Un passionné de l’art et de Dunkerque : Gilbert Delaine

(Dirk Van Assche) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2014, nr 39, pp. 214-219

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In 2012 overleed Gilbert Delaine. Dankzij zijn jarenlange inzet kreeg Duinkerke zijn museum voor hedendaagse kunst, het LAAC. Later realiseerde hij ook het Centre d’art sacré contemporain in de crypte van de kathedraal Notre-Dame de la Treille in Rijsel. Dirk Van Assche schetst de bewogen loopbaan van deze geëngageerde ingenieur.

Gilbert Delaine est décédé en 2012. Au prix d’une action menée pendant de longues années, cet homme a permis à la ville de Dunkerque d’avoir aujourd’hui un musée d’art contemporain, le LAAC. Par la suite, il a aussi créé le Centre d’art sacré contemporain, dans la crypte de la cathédrale Notre-Dame de la Treille à Lille. Dirk Van Assche résume la carrière bien remplie de cet ingénieur engagé.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.