Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De laatste auto van de pastoor. Geloof in Vlaanderen
0 Reacties
Voor abonnees

De laatste auto van de pastoor. Geloof in Vlaanderen

(Bart Dirks) Ons Erfdeel - 2007, nr 2, pp. 20-33

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Hoewel de ontkerkelijking in Vlaanderen flink doorzet, leeft het katholicisme volgens Bart Dirks in Vlaanderen sterker voort dan sommigen geloven. Het toont zich onder meer nog in het verenigingsleven, in het onderwijs en in de populariteit van Kerk+Leven, het weekblad van de Vlaamse Kerkgemeenschap. Bart Dirks gaat op bezoek bij Mieke Van Hecke, de directeur van het Vlaamse katholieke onderwijs, bij restaurant Kamiano van de Sint-Egidiusgemeenschap in Antwerpen, bij pastoor Gabriël Desmaele uit Machelen-aan-de-Leie, die Gerard Reve begroef, en bij kardinaal Godfried Danneels. Terloops ziet hij hoe een initiatief als de Don Bosco Experience religie probeert te laten aansluiten bij de veranderde tijdgeest.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.