Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

“De hunkering die niet is te bedwingen”. De poëzie van Hans Tentije
0 Reacties
Voor abonnees

“De hunkering die niet is te bedwingen”. De poëzie van Hans Tentije

(Cyrille Offermans) Ons Erfdeel - 2004, nr 1, pp. 11-22

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Cyrille Offermans ontleedt en beschrijft het latere werk van de dichter Hans Tentije, die in 2003 de bundel “Wat het licht doet” uitbracht. Tentije zoekt de geheimen van het bestaan in het zintuiglijk ervaarbare, weet Offermans. Zijn “pure” poëzie wordt gekenmerkt door koppige verlangen iets bloot te leggen wat bedolven raakte. Het artikel wordt gevolgd door drie gedichten van Tentije. Bespreking van: Hans Tentije, Van lente en sterfte, Amsterdam, De Harmonie, 1994, 53 p.; Hans Tentije, Wisselsporen, Amsterdam, De Harmonie, 1999, 57 p.; Hans Tentije, Verloren speelgoed, Amsterdam, De Harmonie, 2001, 46 p., Hans Tentije, Wat het licht doet, Amsterdam, De Harmonie, 2003, 79 p.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.