Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De engelbewaarder van de onschuld. Proza en poëzie van Joost Zwagerman
0 Reacties
Voor abonnees

De engelbewaarder van de onschuld. Proza en poëzie van Joost Zwagerman

(Koen Vergeer) Ons Erfdeel - 1991, nr 3, pp. 362-369

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De thematiek die het werk van de Nederlandse schrijver en dichter Joost Zwagerman beheerst is \de sex van de jaren tachtig\", zoals ook blijkt uit zijn jongste verhaal, Winnie en de onschuld. Aan de hand van dit uitgangspunt bespreekt de auteur kort de romans en verhalen van de schrijver, waarin hij de lichtvoetige idylle geassocieerd ziet met de geborgenheid van de moederfiguur en de beslotenheid van het thuis-zijn. Ook de dichter Zwagerman komt aan bod: in die hoedanigheid zet hij zich af tegen de hermetische traditie, die zijns inziens de band met de alledaagse werkelijkheid verloren heeft. Meer passie en meer dynamiek moet de bloedeloze poëzie tot leven wekken. Met bloemlezing."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.