Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Cheminées du nord. Un inventaire pour la sauvegarde
0 Reacties
Voor abonnees
samenleving

Cheminées du nord. Un inventaire pour la sauvegarde

(Laurence Lepère, Michel Taeckens) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2010, nr 35, pp. 78-99

Dit is een artikel uit ons papieren archief

De auteurs besteden in hun artikel aandacht aan het kwetsbare patrimonium van de fabrieksschoorstenen. Deze auteurs werken voor de vereniging “Proscitec Patrimoines et Mémoires des métiers” die een inventaris heeft gemaakt van schoorstenen in het Noorderdepartement. In totaal telden ze 320 schoorstenen die nog overeind staan. Ze zijn de getuige van een voor deze regio erg welvarende periode en een symbool van het industriële verleden. Een aantal van deze schoorstenen wordt hier besproken en fotograaf Stéphane Coudert brengt ze ook in beeld.

Les auteurs s'intéressent dans leur article au fragile patrimoine des cheminées d'usine. Ces auteurs travaillent au sein de l'association « Proscitec Patrimoines et Mémoires des métiers » qui a établi un inventaire de ces constructions dans le département du Nord. Ils ont dénombré au total 320 cheminées encore debout. Celles-ci sont le témoin de la grande prospérité passée de la région et le symbole du patrimoine industriel. Il est possible de découvrir une partie d'entre elles dans cet article, illustré par les photographies de Stéphane Coudert.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.