Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

André Roelant, etser
0 Reacties
Voor abonnees

André Roelant, etser

(Paul Huys) Ons Erfdeel - 1991, nr 5, pp. 733-738

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Behalve etser is André Roelant ook schilder en tekenaar, maar de auteur van deze bijdrage beperkt zich tot zijn etsen, omdat wat over de evolutie, de thematiek en de artistieke kwaliteiten daarvan gezegd kan worden, ook geldt voor zijn schilder- en tekenwerk. Het triviale als inspirator van de creativiteit is een constante in zijn werk, evenals de aandacht voor de gewone mens in zijn alledaagse omgeving. Later evolueert dat naar aandacht voor de omgeving op zichzelf en voor de dingen waarmee de mens bezig is. In de eerste tien jaar van zijn artistieke carrière was zijn stijl die van de pop art - zij het niet zo onpersoonlijk als de Amerikaanse: er was altijd ruimte voor persoonlijke emotie, voor commentaar en ironie. Ook heeft hij een aantal jaren de lineaire graveertechniek gebruikt, maar de laatste tijd verkiest hij een vrij ongewone graveertechniek: hij werkt rechtstreeks met de droge naald in plexi.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.