Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Reeks

Wat met het platteland?

Het platteland in Nederland en Vlaanderen: is dat de kortste afstand tussen twee steden? Een wat achtergebleven buitengebied waar we niet goed raad mee weten? Of biedt het platteland juist talloze mogelijkheden om de grote kwesties van onze tijd aan te pakken – van verantwoord wonen tot duurzame landbouw? Die vragen staan centraal in dit themadossier.

edito
1 Boerenprotest CC BY SA 2 0 kees torn
samenleving Hendrik Tratsaert
4 min leestijd

De roep van de kievit

In het uitgelichte dossier van de lage landen 2-2021 richten we ons vanuit helikopterperspectief op het platteland in Nederland en België. Achter dat thema blijkt een veelvoud aan problematieken schuil te gaan.

LO Reninge Bart Dehaene 26 1600x1068
samenleving Koen Van Synghel
7 min leestijd

Bouwen in het dorp: een oefening in symboliek

Van 14 tot en met 17 oktober vindt in Oostende het Festival van de Architectuur plaats, met als thema ‘In transit’, of de grote verschuivingen in de maatschappij en de ruimtelijke dimensie daarvan. Een voorbeeld is de kwestie: hoe te bouwen op het platteland?

1 La Belgique Horticole 1860 221
Voor abonnees
geschiedenis Andreas Stynen
9 min leestijd

Hoe we de natuur in huis haalden

Vandaag zijn planten in onze woning een vanzelfsprekendheid, maar die gewoonte gaat minder ver terug dan we denken: pas in de negentiende eeuw kwam er stapsgewijs groen in huis.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.