Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Reeks

Gouden Ganzenveer voor Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet ontvangt de Gouden Ganzenveer 2022. De jury eert haar als een veelzijdige auteur met een springlevend en indrukwekkend oeuvre. Ze richt zich op actuele thema’s die altijd zijn geworteld in de geschiedenis. Zo maakt ze sinds haar debuut in 1987 voor een breed publiek het belang van de historische context duidelijk. Noordervliet heeft een grensoverschrijdende, Europese blik en een emancipatorische inslag met speciale aandacht voor vrouwen. Ook draagt ze steevast het belang van de Nederlandse taal en cultuur uit: als schrijfster, maar ook als bestuurder in de culturele wereld, als columniste en als gastschrijfster aan diverse universiteiten in Nederland en elders. Hier verzamelen we onze stukken over haar werk.

recensie
Nelleke noordervliet de naam van de vader
Voor abonnees
4 min leestijd

De naam van de vader

Kritische recensie van: ‘De naam van de vader‘ (1993). Positief zijn volgens de recensent het psychologisch inzicht van de auteur en de meeslepende verteltrant.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.