Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Reeks

Alles over Gaston Durnez (1928-2019)

De belangrijkste artikelen van en over Gaston Durnez uit het archief van Ons Erfdeel en de lage landen.

Voor abonnees
0 min leestijd

Het levensverhaal van een Vlaamse krant. Zeventig jaar De Standaard

Het artikel is een uitgebreide bespreking van de tweedelige studie van Gaston Durnez over de krant De Standaard". G. Durnez, "De Standaard. Het levensverhaal van een Vlaamse krant", Lannoo, Tielt; Deel 1: 1914-1948, 1985, 560 p.; Deel II: Van 1948 tot de VUM, 1993, 575 p."

Voor abonnees

Zeg mij waar de bloemen zijn

Gaston Durnez heeft zijn boek \Een bloem in het geweer\" (1965) bewerkt en aangevuld: in 28 schetsen geeft hij een beeld van de belevenissen van gewone mensen uit het Vlaamse land in de Eerste Wereldoorlog. Gaston Durnez, \"Zeg mij waar de bloemen zijn. Beelden uit de eerste wereldoorlog in Vlaanderen\", Davidsfonds, Leuven, 1988."

Voor abonnees
0 min leestijd

De geschiedenis van De Standaard

Gaston Durnez, De Standaard. Het levensverhaal van een Vlaamse krant 1914-1948, Lannoo, Tielt, 1985."

Voor abonnees

Antoon Coolen, de Brabander

Bespreking van de biografie van Antoon Coolen. Cees Slegers, \Antoon Coolen 1897-1961. Biografie van een schrijver\" (Uitgeverij Stichting Zuidelijk Historisch Contact Tilburg, Tilburg, 2001, 656 p."

Voor abonnees

De man die het cursiefje was

Bespreking van de biografie van Henk van Gelder over Simon Carmiggelt. Henk van Gelder, \Carmiggelt. Het levensverhaal\" (Uitg. Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam, 1999, 379 p.)"

Voor abonnees

Anton van Duinkerken, de woordvoerder

Recensie over een biografie en van een proefschrift over Anton van Duinkerken, waarin al zijn literair en journalistiek werk wordt besproken. Marielle Polman, \De keerzijde van het leven. Anton van Duinkerken als literatuurcriticus bij 'de Tijd' (1927-1952)\" (Valkhof Pers, Nijmegen, 522 p.) Michel van der Plas, \"Daarom, mijnheer, noem ik mij katholiek. Biografie van Anton van Duinkerken\" (Anthos, Amsterdam/Lannoo, Tielt, 644 p.)"

Voor abonnees

De vader van Merijntje

Presentatie van de biografie van A.M. de Jong, die vooral bekend gebleven is als de auteur van vier romans over Merijntje Gijsen. Mels de Jong, \A.M. de Jong, schrijver. Biografie\" (Querido, Amsterdam, 2001, 424 p.)"

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.