
In Menen: ‘Ik spreek de taal die ik wil’
In deze laatste aflevering van ‘De taalgrens, 60 jaar later’ gaan we naar de grensstad Menen voor een blik op de toekomst van de taalgrens.
www.de-lage-landen.com
Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland
Zorgt de taalgrens zestig jaar na haar ontstaan nog altijd voor spanning tussen Franstaligen en Nederlandstaligen in België? In vijf reportages zoeken de Franstalige journalist Aubry Touriel en de Vlaamse videomaker Muriel Grégoire naar antwoorden bij bewoners en experts. Van Menen tot Voeren.
In deze laatste aflevering van ‘De taalgrens, 60 jaar later’ gaan we naar de grensstad Menen voor een blik op de toekomst van de taalgrens.
In deze vierde aflevering van ‘De taalgrens, 60 jaar later’ gaan we naar de Brusselse Rand, waar de taalgrens een rem moest zetten op het stijgende aantal Franstaligen.
In deze derde aflevering van ‘De taalgrens, 60 jaar later’ gaan we naar Voeren (Fourons) waar in de jaren 1980 gewelddadige taalconflicten plaatsvonden.
In deze tweede aflevering van ‘De taalgrens, 60 jaar later’ gaan we naar Ronse (Renaix) de grootste faciliteitengemeente van België. Maar wat is een faciliteitengemeente precies? En waarom stopt de taalgrens hier zo abrupt?
In de eerste aflevering van 'De taalgrens, 60 jaar later' trekken de Waalse journalist Aubry Touriel en de Vlaamse videomaker Muriel Grégoire naar Geldenaken om de oorsprong van de taalgrens op te zoeken.