Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Reeks

De kusten van Nederland

In deze zomerreeks reizen we langs de kustlijn van Nederland. Een land dat groot geworden is dankzij de zee, en een land dat heeft moeten vechten tegen die zee. Met meer dan vijfhonderd kilometer vormen de Nederlandse kusten een enorm venster op de wereld. Van modderbanken en muddy waters tot een uitgestrekte delta: hier toont Nederland zich van zijn meest diverse kant.

Grevelingendam en Philipsdam header c Rijkswaterstaat
samenleving Jan Haeverans
7 min leestijd

Het verdronken land van de delta

In de slotaflevering van deze zomerreeks verlaten we het gebied rond de oude Zuiderzee, waar niet alleen een zee maar ook meren werden drooggepompt. En verder zuidwaarts trekken we naar de delta.

Het verdriet van de Zuiderzee c Orkater Ben van Duin
samenleving Jan Haeverans
7 min leestijd

Hoe je een zee doet verdwijnen

In deze zomerreeks reizen we langs de kustlijn van Nederland. Een land dat groot geworden is dankzij de zee, en een land dat heeft moeten vechten tegen die zee. Vandaag: kusten die geen kusten meer zijn, omdat de zee waaraan ze lagen verdwenen is.

Moddergat c Wikipedia
samenleving Jan Haeverans
7 min leestijd

Twijfelend tussen zee en land aan de Waddenzee

In deze zomerreeks reizen we langs de kusten van Nederland. Een land dat groot geworden is dankzij de zee, en een land dat heeft moeten vechten tegen die zee. In deze eerste aflevering trekken we naar het noorden, waar land en water weifelend in elkaar overgaan.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.