Publicaties
13 04 19

Wonderkamers

Waar?

Museum Benoît De Puydt

24, rue du Musée De Puydt
59270 Belle (Bailleul)

Wanneer?

13 april 2019

Learn More

Vanaf de 17e eeuw vinden we in Europa steeds meer kunst- en rariteitenkabinetten. Hierin worden allerlei soorten vreemde, zeldzame en kostbare voorwerpen verzameld.

De collecties geraken tot in de 19e eeuw geleidelijk verspreid in musea voor schone kunsten en natuurhistorische musea. Benoît De Puydt, een hartstochtelijke verzamelaar die zeer geïnteresseerd is in kunst en geschiedenis, volgt deze mode. Zijn pronkkabinetten uit de 17e eeuw zijn daar een prachtig voorbeeld van.

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling vernieuwt het museum haar inrichting volledig, met onder andere een parcours dat je de indruk geeft dat je bij Benoît De Puydt thuis op bezoek bent, temidden van zijn kostbare collecties. In de tentoonstelling wordt het publiek meegevoerd op ontdekking van zeven spannende kabinetten. Je vindt er ongeveer 250 voorwerpen.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.