Publicaties
10/12 - 11/12

Thomas Bellinck / Robin - Simple as ABC #3: The Wild Hunt

Waar?

De Brakke Grond

Nes 45
1012 KD Amsterdam

Wanneer?

10 december 2019
20:30

tot

11 december 2019
20:30

Meer info

Theatermakers, journalisten, politie, politici, allemaal jagen we iets of iemand na. Maar wie jaagt op wie, en hoe?

The Wild Hunt ontrafelt de hedendaagse mensenjacht. Ervaringsdeskundigen, door theatermaker Thomas Bellinck 'experts' genoemd, werd gevraagd: “Als jij voor een tentoonstelling de mensenjacht van nu in één beeld zou moeten vangen, wat krijgen we dan te zien?" ​In een denkbeeldig museum pakt een wolk van stemmen samen.

Hun lichamen zijn noodgedwongen elders, maar als afwezige vertellers delen ze hier hun verhalen over de jacht. Sommige stemmen worden gehoord. De meeste niet. In deze audiovoorstelling zonder acteurs hoor je flarden Arabisch, Engels, Farsi, Frans en Grieks, verzameld rond de Middellandse Zee. Uit uren geluidsmateriaal distilleren de makers een meerstemmig portret van de hedendaagse mensenjacht.

Na een theatraal audio-essay over detectiespitstechnologie en een documentaire musical over de digitalisering van de Europese grens, is The Wild Hunt het derde deel van Simple as ABC, een reeks die scherp stelt op de Westerse migratiemanagement machine.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.