Publicaties
19/10 - 20/10

Nacht van de Canon

Waar?

KANTL

Koningstraat 18

9000 Gent

Wanneer?

19 oktober 2019
20:30

tot

20 oktober 2019
03:00

Waar is dat feestje?

In 2020 wordt de lijst met 50(+1) essentiële werken uit de literaire canon voor het eerst hernieuwd. Sommige titels zullen verdwijnen, andere werken worden eraan toegevoegd. In blijde verwachting van de vernieuwde canon neemt de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren op 19 oktober afscheid van de eerste canonlijst.

Voor de Nacht van de Canon wordt het Academiegebouw ingepalmd door schrijvers, muzikanten, acteurs en andere artiesten. Van in de donkere gewelfkelder tot op de pittoreske torenkamer komt de literatuur tot leven: van Ruusbroec tot Reve, van Hadewijch tot Haasse en van Conscience tot Claus. Met gitaar en gefluister, met beats en met rhymes, met poëzie en performance.

Literatuur

Negen literaire auteurs goochelen met woorden in de tapijtenzaal, al dan niet in combinatie met muziek: Jeroen Olyslaegers, Christophe Vekeman, Delphine Lecompte, Andy Fierens, Sien Volders, Xavier Roelens, Bert Moerman, Simone Atangana Bekono en Veva Leye.

Muziek

Roosbeef (solo) zal diep in de nacht uw literaire ziel zeer canoniek doen knisperen. Het internationaal gerenommeerde muziekensemble Zefiro Torna zal u betoveren, en Ignatz brengt u nachtmuziek (of is het zondagochtendmuziek?). Colette Broeckaert, Ehsan Yadollahi en Köhn zoeken elk op hun manier het experiment op in hun muziek.

Theater/voordracht

Theatermakers Anneleen Cnudde en Nathan Everaert brengen werk van canonauteurs in een intieme setting: onze torenkamer.

... en dan is er nog Charon Makvi, een poëzierobot die aan de hand van impulsen uit haar omgeving (temperatuur, beweging, kleur, geluid) gedichten genereert.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.