Publicaties
29/03 - 04/04

Lenteschool in Groningen: actuele ontwikkelingen in de neerlandistiek

Waar?

Universiteit Groningen

Postbus 72
9700 AB Groningen

Wanneer?

29 maart 2020

tot

04 april 2020

Meer informatie

De Nederlandstalige Lenteschool Actuele ontwikkelingen in de Neerlandistiek, die in Groningen plaatsvindt, is bestemd voor docenten Nederlands buiten Nederland en Vlaanderen en voor hun masterstudenten die in de toekomst een docentschap ambiëren. In ieder college staat de laatste stand van zaken qua onderzoek, onderwijs en/of didactiek centraal. Ook het schoolvak Nederlands komt aan de orde.

Gedurende één week, van zondagmiddag 29 maart tot en met zaterdagochtend 4 april, neemt u deel aan een rijk en afwisselend cursusprogramma van colleges en excursies, met tussendoor de nodige ruimte voor contact met elkaar en met de docenten. En niet te vergeten: voor ontspannen wandelen door de binnenstad.

In Groningen volgt u aan de Faculteit der Letteren interactieve colleges letterkunde (modern, historisch; adolescentenliteratuur), taalkunde (taalvariatie & meertaligheid; NT2) en communicatiekunde (mondelinge interactie; gezondheidscommunicatie).

In ieder college zal de laatste stand van zaken qua onderzoek, onderwijs en/of didactiek centraal staan. Ook het schoolvak Nederlands komt aan de orde, aangezien dat momenteel volop ter discussie staat en vanuit universitaire opleidingen Nederlands gevolgd en ondersteund wordt. De recente initiatieven om het schoolvak te vernieuwen, zijn uiteraard belangrijk voor de neerlandistiek in en buiten Nederland en Vlaanderen.

Tot de sprekers, allen zeer ervaren onderzoekers en hooggewaardeerde docenten, behoren: Mathijs Sanders, Tom Koole, Nanna Hilton, Marije Michel, Sandra van Voorst, Erwin Mantingh en Carel Jansen. Naast de colleges zijn er excursies in en om de stad. Kunst en poëzie, cultuur en landschap van het noorden – het komt allemaal voorbij.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.