Publicaties
25 05 19

De Vertaaldag

Waar?

Academiegebouw

Domplein 29

3512 JE Utrecht

Wanneer?

25 mei 2019
09:45

Meer weten

Op zaterdag 25 mei 2019 vindt in het Academiegebouw in Utrecht de negende Vertaaldag plaats met o.a. Arnon Grunberg, Martin Michael Driessen, Philippe Noble, Anneke Brassinga en meer. Ook wordt het tweede Vertaalpleidooi gepresenteerd.

Het programma van de Grote Vertaaldag bestaat uit een plenair programma aan het begin en het eind van de dag voor alle bezoekers, vier vertaalwerkgroepen en een lezingenprogramma.

Aan het eind van de dag wordt het Vertaalpleidooi gehouden door Hans Bennis, Algemeen Secretaris van de Taalunie en bestuurslid van het ELV, met medewerking van Saskia de Coster en Nancy Forest-Flier.

De Vertaaldag is een onderdeel van Nederland Vertaalt, dat in 2016 in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds werd opgezet door Verstegen & Stigter om het belang van goed vertalen te onderstrepen en onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

Nederland Vertaalt bestaat uit een vertaalwedstrijd in samenwerking met de krant NRC Handelsblad, Nederland Vertaalt Junior en de Vertaaldag.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.