Publicaties
31/01 - 08/02

Beyond the Black Box: de kunst van concentratie

Waar?

De Brakke Grond

Nes 45
1012 KD Amsterdam

Wanneer?

31 januari 2020

tot

08 februari 2020

Meer info

Na een succesvolle eerste editie komt Beyond the Black Box terug in 2020. Tussen 31 januari en 8 februari presenteert de Brakke Grond in verwachte en onverwachte ruimtes transdisciplinair werk uit Nederland en Vlaanderen.

Kunst voor een klein publiek: het roept een keur aan clichés op. Toch blijven zulke intieme werken iets bieden waar het massakunst, en zelfs onze hele mediasamenleving, steeds meer aan ontbreekt: de weldaad van concentratie. Precies daarom was het festival Beyond the Black Box in de Brakke Grond zo’n verademing. Als een oefening in focus.

Er zit een plakkertje op de kraag van de man die voor je loopt, een witte stip. Achter je loopt een andere man, jij hebt ook een witte stip in je nek, op je capuchon, hij ook. Je moet je concentreren op dat witte rondje, dat heeft de kunstenaar aan je gevraagd. Je volgt, houdt het ritme aan. Niemand staat stil, iedereen heeft dezelfde pas.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.