Publicaties
31 10 19

Bewogen Verzen op de Boekenbeurs

Waar?

Antwerp Expo

Jan Van Rijswijcklaan 191

2020 Antwerpen

Wanneer?

31 oktober 2019
11:30

Meer weten

Wil je een vrijkaart voor deze dag van de Boekenbeurs? Stuur een mail naar dirk.van.assche@onserfdeel.be met als onderwerp ‘vrijkaart Bewogen Verzen’.

‘Bewogen Verzen’: hoe videopoëzie jongeren dichter bij verzen brengt

De Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw en Poëziecentrum vzw willen hedendaagse Nederlandstalige poëzie aantrekkelijker maken voor jongeren. Dat doen ze met het videopoëzieproject ‘Bewogen Verzen’. Jongeren uit de Lage Landen kozen hun favoriete verzen, en creatieve leeftijdsgenoten brachten die tot leven in originele videogedichten.

Moeten we het papier durven loslaten en resoluut kiezen voor alternatieven buiten de bladspiegel om jongeren tot poëzie te verleiden? Wat is de meerwaarde van zulke experimenten? En wat zijn de valkuilen?

Tom Christiaens (Ons Erfdeel vzw) modereert hierover een gesprek met Michaël Vandebril (dichter/coördinator Antwerpen Boekenstad), Stefaan Goossens (Poëziecentrum vzw) en enkele jongeren. Tussenin worden enkele videogedichten getoond.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.