Publicaties
26 04 19

Beeldbepalers: Hans van Houwelingen

Waar?

De Balie

Kleine-Gartman-
plantsoen 10
Amsterdam

Wanneer?

26 april 2019
19:30

Meer weten

In de serie Beeldbepalers krijgen toonaangevende Nederlandse kunstenaars een avond lang de gelegenheid om De Balie als podium te gebruiken. Kunstenaar Hans van Houwelingen trapt een nieuw seizoen af op vrijdag 26 april 2019.

Die avond staat Hey Paarth, what about the atom bomb? centraal, de film die Van Houwelingen voor een tentoonstelling in Japan maakte, zeventig jaar na de atoombom op Hiroshima. Het is een film over beeldvorming in religie en politiek. Wat stelt de mens in staat om extreem gewelddadig te zijn? Welke rol spelen beeld en beeldvorming daarin?

Na de vertoning van de film vindt een gesprek plaats met onder anderen: Ian Buruma (japanoloog en schrijver), Bikram Lalbahadoersing (Hindoe geestelijke & hoofd Hindoe geestelijke verzorging bij het Ministerie van Justitie & Veiligheid) en Victor van Bijlert (hoogleraar Indiase religies en Sanskriet aan de Universiteit van Amsterdam).

Klassiek zangeres Madhu Singh zingt tussen de gesprekken door verhalen uit het Hindoe-epos Bhagavad Gita.

Over Beeldbepalers

De Balie presenteert in samenwerking met Mondriaan Fonds de serie Beeldbepalers. In samenwerking met anderen presenteren kunstenaars nieuw werk of zetten hun bestaande werk in een ander daglicht. Eerdere gasten waren: Joep van Lieshout, Ronald Ophuis, Barbara Visser, Renzo Martens, Berend Strik, Erik van Lieshout en Marc Mulders.

Foto: Hans van Houwelingen, uit reeks Hollandse Meesters © Interakt

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.