Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Zoektocht naar het absolute. De schilderkunst van Marc Maet
0 Reacties
Voor abonnees

Zoektocht naar het absolute. De schilderkunst van Marc Maet

(Anne Milkers) Ons Erfdeel - 1990, nr 3, pp. 372-378

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Bespreking van de evolutie in het werk van de Belgische schilder Marc Maet, die met enige zin voor simplifiëring een adept van de \nieuwe schilderkunst\" genoemd kan worden. In het begin van de jaren tachtig baseert hij zich voor de vormgeving van zijn werken op reisimpressies. Geleidelijk aan integreert hij een aantal vaste motieven in zijn werken, die hun oorsprong vinden in de etnische (Afrikaanse) kunst. In deze schilderijen staat nog de voorliefde voor een sensuele materie voorop, oppervlakken worden bedekt met smeuïge lagen acryl en de tekening is lenig en trefzeker. Maar de accenten verschuiven: de compositie wordt geleidelijk aan strakker opgebouwd en de vlakken egaler geschilderd. Die lijn wordt in zijn meest recente werk doorgetrokken, en ook de thematiek evolueert naar een strikt religieuze inspiratie."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.